top of page

Vi som står bakom sajten: 

Helene Bergman är en svensk journalist och arbetade många år på Sveriges Radio där hon bland annat startade lokalradios första kvinnoprogram Amanda i början av 1980-talet. Hösten 2013 gav hon ut memoarboken Med Svärtad Ögonskugga. En feministisk memoar.

 

Helene Bergman har även deltagit i samhällsdebatten i frågor som rör feminism, bland annat med uppmärksammade artiklar i Göteborgs-Posten. Det är Helene som är ansvarig för stoppagrundlagsandringen.com och ser dessa databaser som en viktig del i den feministiska kampen. I en debattartikel för SVT Opinon skriver hon:

 

”Det här är en diskussion som aktualiserats i samband med de uthängda mediemännen under metoo-kampanjen. Här står alltså två intressen mot varandra. De manliga sexualbrottslingarnas integritet, eller hotet mot kvinnors liv och kroppar.Så vem vill den feministiska socialdemokratiska regeringen skydda? Kvinnorna eller kapitalet?”

Läs hela artikeln här

Helene Bergman

 Foto: Model House

Johan Westerholm driver bloggen Ledarsidorna som granskar ledarsidor och bedriver granskande opinionsjournalistik på ideell basis. Westerholm har tidigare regelbundet skrivit debattartiklar för tidningen Dagens Samhälle och har även fått sina debattartiklar publicerade i Dagens Nyheter, Expressen, Svenska Dagbladet och Göteborgs-Posten. Angående det nya lagförslaget skriver han på sin blogg:

”På regeringens, och inom kort på riksdagens, bord ligger idag två omfattande lagförslag om förändringar i Yttrandefrihetslagen, YGL, och Tryckfrihetsförordningen, TF. Förslag som kommer få vittgående konsekvenser om de antas i sin nuvarande utformning. Skulle dessa röstas igenom kommer jag stå inför ett val. Att lägga ned Ledarsidorna.se, att riskera att gå i fängelse eller gå i landsflykt. Dissident på riktigt, inte längre bara light-versionen.”

Läs hela artikeln här

Johan Westerholm

 Foto: ledarsidorna.se
bottom of page